letovanje eko kampovi 2

letovanje eko kampovi 2Јутрос је последња група обреновачких основаца отпутовала на Тару, Гоч, Рудник и Букуљу на климатски опоравак у трајању од седам дана, у оквиру програма “Еко кампови” који у потпуности финансира Градска општина Обреновац. Програм је намењен свој деци од првог до четвртог разреда основних школа из Обреновца. 

Помоћник председника Градске општине Обреновац Драган Блажић рекао је да је на летовање отишло око 1300 обреновачких малишана.

– Од 23. јуна до данас на климатски опоравак отишло је око 1300 ученика нижих разреда основних школа са територије Градске општине Обреновац. Њима ће седам дана на Букуљи, Гочу, Руднику или Тари значити пуно, нарочито због онога што нам се догодило пре месец и по дана. Њима је детињство брутално прекинуто. Требало би да организујемо што више оваквих акција како бисмо се што пре вратили у један нормалан и организован живот. Њих тамо чека игра, забава и дружење. То је оно на чему ми као општина инсистирамо и јако нам је драго што се оволики број деце одазвао и што родитељи нису одустали од слања деце на климатске опоравке – закључио је Блажић.

letovanje eko kampovi 1

Драгослав Мршевић, заменик председника Градске општине Обреновац, рекао је да сваки догађај који окупи оволико деце и родитеља значи да се Обреновац враћа нормалном и редовном животу.

– Одлазак деце на климатски опоравак је један вид враћања живота у нормалу. Најважније од свега јесте да деца у одмаралиштима у друштву својих вршњака које вероватно нису ни видели од поплаве, помало забораве све оно што их је задесило пре месец и по дана. Наша је велика обавеза да се у септембру деца врате у своје школе – казао је Мршевић.

 Владимир Мачић, један од родитеља, истакао је да одлазак на планине највише значи деци.

– Нама као родитељима значи са финансијске стране јер је ово потпуно бесплатно, али пре свега овај климатски опоравак значи деци. Они из овог ужаса који нас је задесио одлазе у нормалну средину где ће се дружити, забављати и на неко кратко време заборавити шта се овде дешавало. Ово је први пут да се они међусобно сусретну и видим да је на њиховим лицима велика радост због тога и надам се да ће се добро провести и уживати наредних седам дана – казао је Мачић.

{youtube}sCiFCrriXWs{/youtube}