Министар одбране Србије Братислав Гашић и премијерка Словеније Аленка Братушек обићи ће данас Обреновац у коме се и даље ради на саначији штета од поплава.

Гашић ће упознати премијерку Словеније са активностима на санацији последица поплава “које су до сада реализоване и приоритетима које је неопходно предузети у наредном периоду”.

Уз центар града, и Основну сколу “Јован Јовановић Змај” Гашић и Братушекова ће обићи и Дом здравља и главни канализациони колектор, најавило је Министарство одбране Србије.

Припадници Министарства одбране и Војске Србије у Обреновцу помажу у санацији последица поплава – уклањају ствари које је поплавни талас претводио у смеће и обављају дезинфекцију терена.

– Уз одношење кабастог смећа и шута ангажовани смо и на дезинфекцију улица и тргова као и градске пијаце – рекао је пуковник Зоран Величковић.

Према његовим речима, припадници војске ангажовани су на пружању помоћи особама које су смештене у локалној касарни

Величковић је додао да је у Обреновцу око 100 припадника Министарстав одбране и Војске али са много више технике него пре – инжењеријских машина, камиона и цистерни.

На подручју Обреновца и даље је, одлуком Владе Србије на снази ванредна ситуација, као што је у понедељак и предложио Републички штаб за ванредне ситуације.

Извор: Б92

{youtube}uTR7jovj2ms{/youtube}