Канцеларија за младе објављује почетак пријављивања на летње међународне волонтерске кампове! Можете доћи од четвртка, 18. марта, у периоду од 8 до 15 часова, сваким даном од понедељка до петка, да се пријавите. Целокупна листа од око 2500 кампова у свету биће на нашем сајту до следећег четвртка.

С обзиром да нам више не требају визе, цео свет вам стоји пред вратима, само треба да их отворите. У цео свет убрајамо и Италију, која је, многи од вас знају, била затворена за пријављивање у последње три године, због неповољног италијанског закона према грђанима ван Европске уније, што је отежавало добијање визе. Од четвртка, 18. марта, вас чека, измђју осталих, преко 150 италијанских кампова!

За оне који се питају да ли је то за њих, још увек, згодно је поновити да су кампови отворени за СВЕ људе добре воље, тинејџере, пензионере,
студенте, не-студенте, са добрим или лошим просеком, младе и оне који се тако осећају, тетке, ујне, бабе, деде и чак читаве породице. Треба само да имате основно знање елнглеског језика и да желите да упознате свет око себе. Ако немате много новца да, на пример, одете на Исланд на камп, можете исто тако лепо да се проведете и у региону, у Бугарској, Мађарској, Турској или Грчкој.

Надокнада за одлазак на камп износи 4000 динара, тј. 2000 динара ако идете на други камп у току године, а сви даљи су без надокнаде. Поред тога, добићете и European Youth Card (познату као Еуро26), а по повратку са кампа можете да дођете и да узмете своју волонтерску књижицу, и наравно, да са нама поделите утиске.

Погледајте најновији филмић о камповима у Србији које Млади Истраживачи представљају у последњих 20 година.

{youtube}alnwLYo50hE{/youtube}


Очекујемо вас у великом броју у Канцеларији за младе!