Голман рукометне репрезентације Србије Славиша Ђукановић донирао је данас у Баричу шлепер хуманитарне помоћи становништву угроженом у поплавама, коју је заједно са супругом Јеленом скупљао у Француској.

Ђукановић је од проглашења ванредна ситуације почео да ради на прикупљању помоћи и посредством Рукометног савеза Србије и Министарства омладине и спорта одлучио да шлепер достави у основну школу “14. октобар” у Баричу.

– Све време поплава из Француске пратили смо шта се дешава, рођен сам овде, имам доста пријатеља са којима првих неколико дана нисам имао контакт. У договору са клубом одлучили смо да покренемо акцију како би смо донирали хуманитарну помоћ. Пријатељи, породица, саиграчи и спонзори клуба, али и грађани и навијачи са југа Француске помогли су нам да скупимо 130 кутија најпотребнијих средстава – рекао је Ђукановић.

Он је додао да је емотивно доживео све што се дешавало у Србији и сцене које је гледао на телевизији.

Репрезентативац Србије, који игра за француски Сент Рафаел, најавио је да ће и у наредном периоду наставити да прикупља помоћ, како би помогао становништву које је претрпело велике губитке током поплава.

Извор: Танјуг