У складу са одлукама Штаба за ванредне ситуације Градске општине Обреновац формиране су комисије које ће у наредним данима излазити на терен и направити записнике о штети која је причињена приликом поплава.

Слободан Молеровић, директор ЈП за изградњу Обреновац, рекао је да формирање комисија треба да унесе ред и организацију.

– Обевештавамо грађане да нема потребе да долазе у општину и пријављују штету, с обзиром да је све поплављено. Комисије ће доћи до сваког домаћинства, констатовати шта се десило током поплаве, направити записник и све то проследити даље – рекао је Молеровић.

Он је најавио да ће комисија сутра обићи села Пољане и Конатице, села која су прва била захваћена поплавом. Председници савета ове две месне заједнице биће задужени да људе у поплављеним домаћинствима обавесте о посети комисије, како би били присутни и потписали записник.

– Сви они који су до сада реаговали и ствари које су биле поплављене избацили напоље, а ЈКП дошло и одвезло ствари, молим да направе списак тих ствари и да под пуном кривичном,  материјалном и моралном одговорношћу потпишу тај списак. Он ће бити прилог записника који ће комисија правити. Сви који тек износе ствари које су поплављене из својих домаћинстава саветујем да их пре изношења фотографишу и те фотографије које направе биће прилог записницима. У наредним данима, када завршимо обилазак  Конатица и Пољана, ићи ћемо у Дражевац и Велико Поље,  и тако редом, о чему ћемо обавештавати јавност.  Онда ћемо доћи у град, пошто чекамо да се ситуација стабилизује, односно да стигну струја и вода – објаснио је Молеровић.