III MZ maturanti 1

III MZ maturanti 1Савет треће месне заједнице већ месец дана организује бесплатну припремну наставу из математике за пријемни испит за упис у средње школе. Припрему држе обреновачки професори са вишедеценијским искуством, али и неколико младих дипломаца техничких факултета. 

Данас је час математике посетио председник општине Мирослав Чучковић. Он је том приликом ђацима пожелео много среће на малој матури и рекао да ће општина Обреновац дати све од себе да на сваком кораку помогне осмацима да успешно матурирају.

– Сматрам да је комбиновани тест нешто што је велики изазов за матуранте, али такође сматрам и да је вишак, с обзиром да морају да се враћају на градиво из претходних разреда и то из неколико предмета. У сваком случају, наш задатак је да им помогнемо у томе директним обезбеђивањем бесплатних часова за оне који немају новца за додатну наставу. Заједно се трудимо да дођемо до жељене школе и ја сам убеђен да ћемо 16., 17. и 18. јуна на тесту показати спремност, смиреност и одсуство нервозе – казао је Чучковић.

III MZ maturanti 2

Андрија Кнежевић, полазник припремне наставе, каже да му ови часови много значе јер су бесплатни.

– Наставници математике су добри и имају много искуства и сада су нам многе ствари јасније – рекао је Андрија.

Председник Савета треће месне заједнице Драган Миленковић је истакао да се настава изводи већ месец дана.

– Већ месец дана овде изводимо наставу математике за 50 ученика у малим групама од по 8 ђака. Примили смо све ђаке који су се пријавили, без обзира на територију и месну заједницу у којој живе. Сигуран сам да ће захваљујући овој обуци сви остварити добар резултат на малој матури – истакао је Миленковић. 

{youtube}rN7fS3ITPuM{/youtube}