Услед превелике количине падавина током протеклог викенда набујала река Пештан претила је да поплави на десетине хектара земљишта у Конатицама и Пољанама.

Такође, постојала је и опасност да се услед надошлог грања и дрвећа мост који повезује ова два места уруши. Брзом интервенцијом Штаба за ванредне ситуације Градске општине Обреновац и ЈКП “Водовод и канализација” избегнута је трагедија.

Данас су место акцидента обишли заменик председника Градске општине Обреновац Драгослав Мршевић и помоћник председника Иван Јегоровић. 

– У оваквим ситуацијама је природно да наш Штаб за ванредне ситуације реагује, али морам да укажем на то да су они који су надлежни за све водотокове у нашој општини морали да буду доступни у ситуацији када прети непосредна опасност од поплаве. Да обилазе ове локације и делују превентивно, што сада није био случај. “Београдводе”, Градски штаб за одбрану од поплава и привремено Веће нису били доступни, па смо морали да нађемо решење и спасемо мост и имовину наших грађана. Морам да похвалим реакцију ЈКП “Водовод и канализација”, као и Штаб за ванредне ситуације општине Обреновац. Ми смо били правовремено обавештени, јер су и правовремено реаговали саветни месних заједница Пољане и Конатице – казао је Мршевић. 
 
 
Иван Јегоровић, који је тог дана координирао акцију чишћења на терену, рекао је да је недостајао метар воде да се река излије преко моста.
 
– Имали смо ситуацију да се неколико балвана спустило набујалом реком и зауставило код моста. То је проузроковало да се око стубова моста скупи грање, ђубре и направи се чеп који је скоро потпуно зауставио водоток. У таквим ситуацијима, када вода не може несметано да прође, река се излива и углавном руши мост. На срећу, ми смо брзо реаговали и довезли смо машину из ЈКП “Водовод и канализација” којом смо успели да разрушимо грање и отчепимо реку. Ми смо 24 часа на терену и надам се да ћемо успети да прођемо без поплава ове године – рекао је Јегоровић.
 
{youtube}lAcO6otd7Wk{/youtube}