Представници Градске општине Обреновац, заједно са младим глумцем Предрагом Васићем, обишли су данас малишане који о трошку Градске општине Обреновац бораве на Руднику.

Предраг је провео цео дан са децом која бораве у одмаралишту “Центра дечјих летовалишта” на Руднику, дружећи се, делећи им савете и играјући се са њима. Он је том приликом рекао да му је велико задовољство што је имао прилику да проведе дан са обреновачким малишанима.

– Глума је некако мој живот. Ја сам се пронашао у том послу и јако бих волео да ми то буде посао сутра. Веома ми је драго што сам имао прилику да се дружим са клинцима из Обреновца који су дошли да ускршњи распуст проведу на Руднику. Они су одлично реаговали данас и сви су били расположени да причају и да се друже. Све их је занимало, и колико је филм сниман и какви су уживо Петар Стругар и Милош Биковић који глуме Мошу и Тиркета. Пренео сам им своја искуства и мислим да ће им овај дан остати у јако лепом сећању. Када сам био први разред долазио сам овде на рекреативну наставу и знам колико је мени било лепо и како се са радошћу сећам тог периода мог живота, тако да не сумњам да ће и они понети одавде феноменалне успомене – казао је Васић.
 
Он се осврнуо и на сарадњу са старијим колегама приликом снимања филмова “Монтевидео”.
 
– Цела екипа је била феноменална према мени и сви су ме одлично прихватили. Драган Бјелогрлић је доказао да је, поред тога што је одличан глумац, и одличан редитељ који је успео да направи једну феноменалну причу која је вратила публику у биоскопе. Да није било њега и да ме он није изабрао да глумим у овом филму ја вероватно не бих био толико успешан у овом послу. Оба наставка су укупно снимана четири године и могу слободно да кажем да смо се сви ородили и зближили и да смо у ствари били као једна велика породица – рекао је млади глумац.
 
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да му је велика жеља да се деци пренесу позитивна искуства.
 
– Жеља ми је да се овој деци усади жеља да буду амбициозни, борбени, да се без обзира на број година ангажују на тај начин што ће видети и одлучити којом професијом желе да се баве и да у томе буду најбољи. Није битно да ли ће бити пекари, лекари, аутомеханичари, професори. Најбитније је да воле то што раде и да у томе буду успешни. Посебност нашег града је што ми имамо сјајну децу. Имамо клинце који глуме на страним језицима, који побеђују на свим такмичењима. Идеја је да на овим климатским опоравцима клинци упознају успешне младе људе попут Предрага и да схвате да је могуће бити успешан, само треба рада и труда. Такође, морају да науче да воле свој град и да се од генерације до генерације преносимо ту љубав, јер тај локалпатриотизам је нешто што може да буде гаранција напретка. Посебно желим да истакнем да имамо најбоље просветне раднике у Србији и њихова посвећеност и пожртвованост је нешто што сваки Обреновчанин мора да похвали. Према њима се заиста морамо односити са поштовањем – казао је Чучковић.
 
Драган Блажић, помоћник председника Градске општине Обреновац, рекао је да се тек сад види успешност овог пројекта.
 
– Ми смо за ову туру одласка обреновачких основаца имали пројектовано 660 деце, а отишло је знатно више. Оваквим начином сарадње са родитељима и школама успели смо да повећамо број одлазака и да скоро сва деца проведу ускршњи распуст у дечјим одмаралиштима. Овај вид климатског опоравка није битан само због здравственог аспекта. Ако имамо у виду да свако дете од првог до четвртог разреда свих основних школа може потпуно бесплатно о трошку општине Обреновац да ужива на нашим најлепшим планинама, ту је онда и социјални аспект оваквих летовања и зимовања. Наиме, свако дете има исте услове, живе заједно седам дана, потпуно се исто хране и нема никаквог одвајања и нема социјалних разлика – казао је Блажић.
 
{youtube}4rxhRh7hP-Q{/youtube}