Данас је у спортској хали Спортско-културног центра “Обреновац” отворен 19. по реду Одбојкашки турнир за млађе категорије, који је организован под покровитељством Градске општине Обреновац.

На турниру учествује 65 екипа и око 1000 такмичара у мушкој и женској конкуренцији.

Турнир је отворио помоћник председника Градске општине Обреновац Иван Јегоровић. Он је том приликом рекао да је ово једна од манифестација од значаја за општину Обреновац.

– Градска општина Обреновац покрива трошкове за одржавање овог турнира. Велики број екипа који учествује је доказ зашто је Србија велесила у одбојци и зашто је Обреновац пре свега град спорта. Развојем наших програма клубови су се омасовили и све више деце се бави спортом. Већ 19 година се одржава овај турнир и то је једна велика традиција, тако да се надам да ће у будућности још више екипа учествовати на овом турниру – казао је Јегоровић.
 
Иван Кнежевић, из Одбојкашког клуба “ТЕНТ”, и један од организатора турнира рекао је да је турнир међународног карактера.
 
– Врло сам задовољан што смо и ове године успели да доведемо овако велик број екипа у Обреновац. На турниру, поред екипа из Србије, учествују и екипе из Словеније, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Оно што је заначајно је да четири екипе из Обреновца учествују на овом турниру и ми се надамо да ћемо остварити запажен резултат. Потрудили смо се да организација буде на врхунском нивоу и захваљујем се општини Обреновац што нам је омогућила да и ове године имамо овако велик и јак турнир у нашем граду – рекао је Кнежевић. 
 
{youtube}agG0Vjs9sbQ{/youtube}
 
{youtube}Yj7GCqsoS_4{/youtube}