У Првој обреновачкој основној школи данас је одржано општинско такмичење “Шта знаш о саобраћају” свих обреновачких основаца.
 
72 ученика распоређено у четири категорије такмичило су се данас у познавању саобраћајних прописа.
 
Заменик председника Градске општине Обреновац Драгослав Мршевић рекао је да оваква такмичења помажу да се повеће безбедност деце у саобраћају.
 
– Општина Обреновац је и ове године подржала организацију овог такмичења. Сматрам да је то јако важно, јер су школска деца најугроженији учесници у саобраћају. Након општинског такмичења победници иду на градско такмичење, а надам се да ће Обреновац имати и представника на републичком такмичењу. Читава ова активност има такмичарски карактер и за најбоље смо обезбедили награде, али није сувишно рећи да су победници сви који су учествовали. Данас смо се договорили да до јесени направимо полигон који симулира саобраћај у граду, на ком ће бити семафори, улице, кружни токови и знаци. На таквом полигону ће деца моћи да подижу саобраћајну културу и да уче о саобраћајним прописима – казао је Мршевић.
 
Зоран Матић, наставник и организатор такмичења, рекао је да је такмичење протекло у најбољем реду.
 
– Јако смо задовољни како је протекло данашње такмичење. Имали смо велики број пријављених такмичара. Млади из неформалне групе “Млади 11500” су данас много помогли како би се такмичење одвијало брже и како би све протекло како треба. У мају нас очекује градско такмичење и једина разлика у односу на ово такмичење је што се полигон вози у градској вожњи, тачније полигон је направљен тако да у потпуности симулира градску вожњу – објаснио је Матић.
 
 
Марко Томић, из Онсовне школе “14. октобар” из Барича, победник је у својој категорији. 
 
– Није било лако данас, али иза овог успеха стоји напоран свакодневни рад са нашим професорима. Желим да се захвалим Градској општини Обреновац на наградама које су нам обезбедили. Такође бих желео да похвалим све учеснике и да честитам победницима. Мислим да најважније у овом такмичењу нису награде, него знање како да сачувамо живот и да се безбедно крећемо у саобраћају – казао је Томић.
 
ЈКП “Паркиг сервис” Обреновац донирало је свим учесницима безбедносне прслуке, а Градска општина Обреновац је најбољима обезбедила фотоапарате, кациге и ранчеве. 
 
Пласман:
 
Категорија Ц дечаци
1.Марко Томић
2. Данило Бегенишић
3. Ранко Нешковић
 
Категорија Ц девојчице
1. Емилија Софронијевић
2.Јована Станковић
3. Ивана Живановић
 
Категорија Б девојчице
1.Јелисавета Станојевић
2.Анастасија Милошевић
3.Сандра Кукољ
 
Категорија Б дечаци
1. Огњен Галић
2.Лазар Ђурић
3. Лазар Петровић
 
{youtube}DymkX97yS7c{/youtube}