Градска општина Обреновац и ове године субвенционише кредите за набавку обртних средстава, ситне пољопривредне механизације и мање реконструкције и адаптације пољоприврдних објеката код комерцијалних банака носиоцима регистрованих пољопривредних газдинстава.
 
Пријављивање заинтересованих траје до 15. априла ове године.
 
Владисав Миљковић, члан Већа општине Обреновац задужен за пољопривреду, данас је обишао пољопривредно газдинство породице Чолић. Они су одлучили да ове године узму субвенционисани кредит.
 
Миљковић је приликом посете подсетио да овај програм представља наставак планираних активности.
 
– Ми настављамо са програмом субвенционисања кредита код комерцијалних банака регистрованим пољопривредним газдинствима у износу до 300. 000 динара. До сада је поднето око стотинак захтева, а конкурс је отворен до 15. априла. Сви заинтересовани пријаву могу поднети на писарници Градске општине Обреновац. Субвенционишемо камату на износ који одобри банка. Тај износ се може искористити за сетву, набавку ситне механизације и слично – казао је Миљковић. 
 
 
Пољопривредни произвођач Бранко Чолић обрађује 11 хектара земље. 
 
– Углавном се бавимо повртарском производњом. Гајимо броколи, келерабу, купус, зелену салату. Робу пласирамо на кванташкој пијаци, земунској и код нас у Обреновцу. Средства од кредита ћу уложити у побољшање пластеничке производње, за обнову сточног фонда и набавку регресираног горива – рекао је Чолић.
 
{youtube}ga2FWZqoAdU{/youtube}