Поводом сарадње Градске општине Обреновац и Фондације “Ана и Владе Дивац”, чији је циљ да се повећа учешће младих у процесима локалног развоја кроз доделу бесповратних новчаних средстава пројектима које сами покрећу и воде млади, у понедељак, 14. априла, у просторијама Канцеларије за младе биће одржани интервјуи са 34 кандидата за чланове одбора “Дивац омладинског фонда”. 

Након интервјуа биће изабрано десет младих лидера који ће управљати “Дивац омладинским фондом ” у општини Обреновац. Њихова улога биће, да на основу дефинисаних приоритета и потреба младих, управљају програмом “Дивац омладинских фондова” који укључује и одлучивање о финансирању и подршци формалних и неформалних група младих у Обреновцу.

Пројекат “Дивац омладински фондови” Фондација “Ана и Владе Дивац” почела је да реализује у јуну 2013. године. Градска општина Обреновац ће у фонд уложити 5.000 долара у динарској противвредности, док ће фондација и бизнис сектор обезбедити још 10.000 долара. Укупан буџет за локалне иницијативе које ће се реализовати у овој години у Обреновцу  износиће 15.000 долара.

Изабрани кандидати, њих десеторо, проћи ће о трошку фондације обавезан бесплатан тренинг за управљање програмом.

Интервјуи ће бити оджани у Канцеларији за младе, у времену од 11.00 до 16.00 часова.