Савет треће месне заједнице организује бесплатну припремну наставу из математике за пријемни испит за упис у средње школе.

Припрему ће држати обреновачки професори са вишедеценијским искуством, али и неколико младих дипломаца техничких факултета. 

Бесплатна обука ће се састојати од 20 двочаса и почиње у понедељак, 14. априла. Радиће се у селектованим групама од по шест до осам ученика. Сви заинтересовани ученици могу се пријавити 9.,10. и 11. априла, од 16.00 до 18.00 часова, у просторијама Треће месне заједнице, у улици Војводе Мишића 189. Тестирање ученика и формирање група извршиће се у суботу, 12. априла. Све информације у вези са овом акцијом могу се добити на телефон 064/83-22-689.

– У претходних 15 месеци Савет треће месне заједнице је на делу показао шта се може постићи добром организацијом, озбиљним приступом и одговорним понашањем. Одмах по формирању донели смо одлуку о додели вечерњих термина за коришћење наших просторија малим спортским клубовима за симболичну накнаду. Захвaљујући томе, у касу наше месне заједнице се слива сваког месеца двадесетак хиљада динара. Овако зарађен новац искористили смо да, поред осталог, извршимо набавку 5 рачунара за ОШ “Јован Јовановић Змај” и Прву обреновачку основну школу, где смо технички опремили и кабинет за стране језике. Такође, нисмо заборавили на најстарије суграђане. Сопственим средствима смо уредили простор у Клубу пензионера и уз помоћ и разумевање руководства ЈКП “Топловод” обезбедили један рачунар. На жалост, неке од оправданих захтева грађана нисмо реализовали због недостатка средстава у општинском буџету због привременог финансирања. Ту, пре свега, мислим на постављање осветљења у делу између Мини Максија и старог млина, као и озбиљну реконструкцију дечјег игралишта у центру града, тзв. Ракете. У  предходном периоду обавио сам низ разговора са надлежнима и добио потврду да ће ови пројекти бити реализовани у врло кратком року, одмах након нормализације финансирања града и ја очекујем да то буде током лета – рекао је Драган Миленковић, председник Савета треће месне заједнице. 

{youtube}lzBQvNwetbg{/youtube}