На путу Р101б, од Грабовца до Бањана, данас су настављени припремни радови за завршно асфалтирање ове деонице.
 
Тренутно се изводе радови на отклањању делова асфалта и проширењу једног дела пута. Радове су обишли представници Градске општине Обреновац и том приликом је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао да је извођач радова за овај део посла добијен 4. априла.
 
– Као што смо најавили добијен је извођач радова за овај део посла на бањанском путу. Већ од следеће недеље креће асфалтирање на овом путу. Што се тиче обилазнице око Обреновца, у улици Краља Александра, радови ће се радити у три смене и имаћемо готове ове две саобраћајнице у најкраћем могућем року. С обзиром да је тек кренула грађевинска сезона, мислим да радничка одела нећемо скидати до почетка зиме и да ћемо завршити све што смо обећали – казао је Чучковић. 
 
Заменик председника Градске општине Драгослав Мршевић рекао је да је важно истаћи да се у Обреновцу ради пуним капацитетом.
 
– Двадесет дана после избора у Обреновцу се ради пуним капацитетом на много локација. У току су радови на изградњи обилазнице око Обреновца, ради се бањански пут. Водоводну мрежу ширимо у Баљевцу, Дражевцу и Стублинама, радови на гасификацији општине се даноноћно раде на седам локација – рекао је Мршевић.
 
Слободан Молеровић, директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца, рекао је да ће радови бити готови почетком маја месеца ове године
 
– Радови ће бити готови почетком маја. Све што је било потребно је завршено. Данас смо добили извођача радова и тренуто се ради на четири моста која се налазе на деоници од надвожњака до манастира у Грабовцу. За двадесетак дана очекујемо почетак асфалтирања целе деонице у дужини од око шест километара. Са ових делов пута скида се асфалт и подиже се ниво пута на мостовима који су били јако незгодни и непрегледни за вожњу. Сви мостови су имали превоје, а они су сада проширени тако да ће поред коловоза ту постојати и пешачка стаза. Такође смо за неких пола метра на мостовима подигли ниво пута како би се саобраћај одвијао несметано – објаснио је Молеровић.
 
{youtube}M27s5Mc4I3k{/youtube}