Прошле недеље на делу магистралног пута М19 између Обреновца и Београда дошло је до одрона земље. Део обале који је требало да спречи да пут клиза у реку Саву се одронио и сада је потпуно небрањен.

Председник Градске општине обреновац Мирослав Чучковић и његов заменик Драгослав Мршевић данас су обишли локацију са воде. Том приликом Чучковић је рекао да преко 20 хиљада Обреновчана сваки дан пролази овим путем.

– Ово је најбитнији и најфрекфентнији пут за Обреновчане који сваки дан користе овај пут како би це превезли на посао, факултет, школу или завршили другесвоје обавезе. Наш конкретан предлог, с обзиром на то да је експропријација за аутопут завршена и да ће се Коридор 11 кретати сремском страном, је да се изврши пројектовање у договору са градом Београдом и новом Владом Републике Србије. Да се дефинише траса магистралног пута који би се кретао од Барича преко Мале Моштанице до Руцке. То је траса старе пруге којом се некада кретао воз “Ћира”. Овај пут би био у залеђу овог брда и омогућио би да се направи бајпас за све будуће генерације. Ми желимо да ово клизиште не буде место које угрожава сабраћај и животе људи. Ово је најбржа инвестиција и ако би се удружили град Београд, Влада Србије, Градска општина Чукарица и наша општина, овај пут би могао да буде готов за мање од пет година. Тако би трајно решили овај саобраћајни проблем и решили проблеме свих људи који користе овај магистрални пут – казао је Чучковић.

Драгослав Мршевић, заменик председника Градске општине Обреновац, рекао је да на  месту где се догодио одрон почиње клизиште.

– На овом месту почиње клизиште и ово је једна од три црне тачке на магистралном путу М19. Овде је слој камења у металним оградама служио као подупирач за пут и он се сада одронио у реку Саву. То се догодило пре десетак дана и цео тај заштитни зид се урушио и такав покушај да се овај део клизишта санира је потпуно неуспешан. Решавању овог проблема треба се приступити озбиљније или се врло брзо може десити да најфрекфентнији пут у овом делу Србије, који Шабац, Ваљево, Уб и Обреновац повезује са Београдом,  буде одсечен. Поред овог проблема имамо и две црне течке у Мислођину, раскрсници у насељу Кованчина и раскрсницу која води ка Ибарској магистрали. На те две раскрснице имамо у задњих неколико година много повређивања и чак смртних исхода.  Комисија за безбедност у саобраћају ГО Обреновац више година је указивала и слала дописе и према граду Београду и према надлежним министарствима и надам се да ће најзад неко реаговати како би решили ове огромне проблеме – рекао је Мршевић.

Градска општина Обреновац ће са својим инспекцијским службама и Одељењем за урбанизам урадити све што је у њиховој надлежности како би се што пре извршила санација на овом делу пута.

{youtube}9g0KCqg5FVU{/youtube}