Комисија за спорт Већа градске општине Обреновац усвојила је годишње програме рада спортских клубова за 2014. годину.

Програми рада фудбалских клубова у складу су са Програмом развоја спорта на територији градске општине Обреновац за 2014. годину и  у складу су са потребом и интересом грађана у области спорта који се односи на активности спортских организација, спортских друштава, удружења, гранских и територијалних спортских савеза на територији општине од посебног значаја за општину, у зависности од тога да ли је спортска грана од значаја за општину, која је категорија спортске гране, колико спортиста окупља, у којој мери се унапређује стручни рад, у ком рангу такмичења спортска организација учествује и у којој мери се повећава обухват бављења грађана спортом.

Комисија за спорт је сагласна да се следећим фудбалским клубовима:

ОФК „Уровци“
ОФК „Забрежје“
ФК „Омладинац“ Велико Поље
ФК „Црвена застава“ Обреновац
ФК „Пролетер“ Јасенак
ФК „Бело Поље“
ФК „Вукићевица“
ФК „Слога“ Ратари
ФК „Дубоко“ Мала Моштаница
ФК „Полет“ Грабовац
ФК „Прва Искра“ Барич
ФК „Скела“
ФК „Борац“ Ушће
ФК „Јединство“ Дрен
ФК „Рвати“
ФК „Трстеница“
ФК „Партизан“ Дражевац
ФК „Будућност“ Звечка
ФК „Посавина“ Стублине
ФК „Кртинска“
ФК „Раднички“
ФК „Стрелац“ Мислођин
ФК „Баљевац“

доделе средства за покриће трошкова организовања утакмица на домаћем терену према достављеном програму такмичења у 2014. години од стране Спортског савеза Обреновца.

Програми активности спортских организација (не односи се на фудбалске клубове) део су Програма развоја спорта на територији градске општине Обреновац за 2014. годину и  у складу су са потребом и интересом грађана у области спорта која се односи на активности спортских организација, спортских друштава, удружења, гранских и територијалних спортских савеза на територији општине од посебног значаја за општину, у зависности од тога да ли је спортска грана од значаја за општину, која је категорија спортске гране, колико спортиста окупља, у којој мери се унапређује стручни рад, у ком рангу такмичења спортска организација учествује и у којој мери се повећава обухват бављења грађана спортом.

Комисија за спорт је сагласна да се следећим спортским клубовима:

ЖРК „Раднички“
ОРК „Барич“
Теквондо клуб „Грмеч“
ОК „Дражевац“
Џудо клуб „Палеж“
РК „Раднички“
Стрељачки клуб „Палеж“
Ватерполо пливачки клуб и клуб за синхроно пливање „ТЕНТ“
Џудо клуб „Раднички“
КК „Слобода“ Барич
Стрељачка дружина „Обреновац“
ШК „Хосе Раул Капабланка“
Карате клуб „Обреновац“
ОК „Обреновац“
ККТК „Забрежје“
КК „Абба“ Барич
Карате клуб „Раднички“
КК „Раднички“
Клуб борилачких спортова „Кнез Лазар“
Карате клуб „Соко“
Карате клуб „Барич“
ОК „ТЕНТ“

доделе средства за покриће дела основних, директних трошкова клубова на основу примене система бодовања који се налази у Правилнику Већа VII-02 бр.020-3/64 од 02.04.2013 и VII-02 бр. 020-3/83 од 23.04.2013. године о критеријумима и поступку расподеле средстава из буџета градске општине Обреновац у области спорта.

Средства за реализацију годишњих програма рада спортских клубова за 2014. годину биће обезбеђена у складу са могућностима и решењем о привременом финансирању градске општине Обреновац.