Поводом обележавања годишњице НАТО бомбардовања данас су представници Градске општине Обреновац положили венце на спомен обележје погинулима током бомбардовања Савезне Републике Југославије 1999. године.

У име општине Обреновац венце су положили председник Градске општине Мирослав Чучковић, заменик председника Драгослав Мршевић и заменик председника Скупштине ГО Обреновац Александар Лукић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић том приликом је рекао:
 
– Данас је дан када су Обреновац и други градови у Србији били мета НАТО бомбардовања. Нажалост, ми смо током тог рата имали преко 2200 жртава, жртава које опомињу да се мора водити државна политика која је мудра, која не сме да навуче бомбе на врат нашем становништву и политика која мора да створи услове да се у овој земљи живи боље. Између неколико великих сила данас, ми се морамо понашати достојанствено према себи, али морамо да искористимо потенцијале и истока и запада како би на тај начин заштитили наше грађане. Наша је обавеза да се о сваком погинулом говори и да се сваког сећамо – казао је Чучковић. 
 
Поред представника оптшине Обреновац венце су положили родбина и пријатељи настрадалих, удружења ратних војних инвалида, као и удружења бораца.
 
{youtube}bW0cKRleiNo{/youtube}