Данас је у библиотеци Основне школе ”Јован Јовановић Змај” одржан састанак са директорима и професорима разредне наставе чији ученици за време ускршњег распуста треба да иду на бесплатан климатски опоравак у оквиру програма “Еко кампови”.

Градска општина Обреновац већ годинама организује боравак о трошку општине у одмаралиштима “Центра дечјих летовалишта Београд” на Гочу, Руднику, Тари и Букуљи за све основце од првог до четвртог разреда .

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић је истакао да се наставља овај јединствени пројекат у Србији.

– Позивам све родитеље деце која се налазе у овом програму да се лепо организујемо и да 17. априла кренемо пут Рудника, Букуље, Таре и Гоча како би се ово пролећно време искористило за побољшање здравственог стања свих малишана. Јако је значајно да свако дете искористи ову могућности и зато смо данас одржали састанак са учитељицама, како би оне мотивисале сву децу да пођу. Зимус смо имали неколико десетина деце која нису отпутовала из разноразних разлога и зато је сада прилика да се овај циклус заокружи – казао је Чучковић.  

Јелена Баљевић, учитељица Основне школе “14. октобар” у Баричу, је рекла да овај пројекат деци и родитељима много значи самим тим што боравак на планинама финансира општина Обреновац.

– У данашње време многи родитељи не могу да издвоје новац за рекреативну наставу, те је ово идеална прилика да се сва деца међусобом друже. Све ово је значајно због чистог ваздуха, здраве хране, дружења, такмичења, едукативног програма, због спортских активности – рекла је Јелена Баљевић.

У овом програму учествују сва деца од првог до четрвтог разреда основних школа, а ускршњи распуст ће на планинама провести око 700 ђака из школа ”14. Октобар” у Баричу, ”Посавски партизани”, ”Јован Јовановић Змај” и ”Љубомир Аћимовић”.

{youtube}kDc04gpB7iQ{/youtube}