Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић са сарадницима обишао је данас радове на изградњи водоводне мреже у Дражевцу. Радови се изводе на путу за Вранић, а рок за завршетак радова је 60 дана.

Мирослав Чучковић је приликом посете Дражевцу рекао да је циљ да се вода доведе на север општине и да воду добије свака кућа. 

– Ми идемо са градилишта на градилиште и улазимо у сваки сокак, како у Баљевцу, тако и у Дражевцу. До краја лета је планирана изградња водоводне мреже и у Конатицама и тамо ћемо ући у сваки сокак. Вода је данас ресурс који ће општина Обреновац обезбедити за сваког свог становника. Питање је само грађевинског и планског развоја тог пројекта. Ми ћемо бити на терену како би се цео север општине повезао на водоводну мрежу до краја године – казао је Чучковић.

Заменик председника Градске општине Обреновац Драгослав Мршевић је рекао да се доста дуго чекало на изградњу водоводне мреже. 

– Мештани Дражевца су заиста били стрпљиви свих ових година, јер знамо како је тешко живети без воде. Пресрећан сам што су радови коначно отпочели и што ће преко 250 домаћинстава добити здраву пијаћу воду из нашег водовода. Већ током јуна биће изабран извођач радова како би се наставило ширење водоводне мреже у Конатицама. Радови у Баљевцу су у току и тај део ће бити прикључен на београдску водоводну мрежу. Северни део Обреновца ће током лета бити комплетно завршен по питању водоснабдевања. Данас смо имали спонтани састанак са грађанима Дражевца и решили неке њихове недоумице које су изазвали избори. Данас смо разјаснили да се радови настављају и да неће бити прекидани. Такође, гласине су биле да се неће радити секундарни водови, међутим једина истина је да ће се радити и секундарна мрежа и да ће све куће дуж главног вода бити одмах прикључене и да се паралелно раде и сокаци. План је да се већ сад крене са прикупљањем пријава за прикључења у сокацима – казао је Мршевић.

Директор ЈКП “Водовод и канализација” Ненад Радојевић рекао је да ће се радити водоводна мрежа у дужини од преко 4 километра.

– Радиће се дуж главног пута у различитим пречницима од 110 до 140 милиметара у главном воду, а у секундарној мрежи радиће се пречник од 60 до 90 милиметара у зависности од броја корисника који буду прикључени. Цео овај потез са свим попречним сокацима има преко 260 домаћинстава и то је посао који је био предвиђен већ дуги низ година, али због надлежности је тек сада стигао на ред. Ово је први део радова у овој години, а план је да се цела општина покрије са водоводном мрежом – казао је Радојевић.

{youtube}tZySJc5hSWU{/youtube}