У оквиру обележавања 44. годишњице рада ПД “ТЕНТ”, Центар за очување традиције и културе “Термоелектране Никола Тесла” приредио је 7. марта у Обреновцу традиционални празнични концерт. Ансамбл народних игара и песама, Народни оркестар и Женски хор “Обреновачке девојке” извели су петнаест кореографија, којима су бројну публику “прошетали” по свим крајевима Србије.

Позоришна сала обреновачког СКЦ-а била је испуњена до последњег места, а први редови били су резервисани за представнике пословодства и синдиката ПД “ТЕНТ”, ПД РБ “Колубара”, Градске општине Обреновац, привредног и јавног живота.

– “ТЕНТ” се труди да испуни своју друштвену одговорност што је могуће више, не само у области културе, већ и у области спорта. Без обзира што су нам могућности сужене у односу на прошла времена, када смо имали много виши степен слободе да финансирамо такве активности, надам се да ће финансирање ЦОТК “ТЕНТ” остати на досадашњем нивоу. Према мојим сазнањима ЦОТК “ТЕНТ” окупља око 700 чланова, што је заиста импозантна бројка. То је добар начин да се млади склоне са улице и усмере на бављење нечим што је лепо, вредно и корисно. Када сам први пут видео ЦОТК “ТЕНТ”, био сам импресиониран добром организацијом и оствареним резултатима људи који се тиме баве. Сматрам да је очување наше традиције и културе нешто што би и убудуће требало на сваки начин подстицати, помагати и подржавати – изјавио је том приликом мр Чедомир Поноћко, директор ПД “ТЕНТ”.

Честитке поводом 44. рођендана ПД “ТЕНТ” и 7. марта – Дана “ТЕНТ”-а присутнима је упутио Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац.

– Седми март је значајан датум и за Обреновац и за “ТЕНТ”, јер велики број људи, активних радника, пензионера и њихових породица, живи у Обреновцу и ради у “ТЕНТ”-у, где се производи више од половине српске струје. Такође, изузетна нам је част што ЦОТК “ТЕНТ” већ дуги низ година и у земљи и у иностранству успешно представља Обреновац и Србију. Искористио бих прилику да поводом 44. годишњице ПД “ТЕНТ” пожелим свима што више среће и успеха – нови блок Б-3, много нових радних места и што већи напредак за Обреновац – поручио је Чучковић.

{youtube}dU9ZzJMmIbE{/youtube}

Извор: www.tent.rs