У згради Градске општине Обреновац данас је одржана конференција за медије поводом злоупотребе радника и ресурса “Електродистрибуције Београд” – јединице у Обреновцу.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да постоје докази за тврдње да ЕДБ злоупотребљава раднике и машине у сврху предизборне кампање.

– Доказе директне злоупотребе у политичке сврхе су нам донели незадовољни радници Електродистрибуције у Обреновцу јер су били натерани да каче предизборни материјал на бандере. На налогу за рад који експлицитно гласи ”Испомоћ приликом качења рекламних банера уз помоћ хидрауличне платформе” по налогу број 103391, датими 1. и 5. март 2014. године. Оба налога је потписао директор Електродистрибуције у Обреновцу Зоран Ерић и због ове злоупотребе предузећа у политичке сврхе Градска општина Обреновац и ја тражимо оставку господина Ерића и смену од стране његовог претпостављеног. Посао Електродистрибуције у Обреновцу је да омогући несметано снабдевање свих домаћинстава електричном енергијом. Посао руководилаца није да малтретирају раднике због политичких разлога и да их терају да раде нешто што није у опису њиховог посла, као ни да извршавају радње за које предузеће није регистровано. Радници који су одбили да ураде овај задатак су за казну добили премештај и ми ћемо се као општина Обреновац залагати да се заштити сваки радник од политичке злоупотребе – казао је Чучковић.
 
 
Заменик председника ГО Обреновац Драгослав Мршевић рекао је да се јуче догодио инцидент за време великог одмора у поподневној смени у непосредној близини Основне школе “Јован Јовановић Змај”.  
 
– Јуче је у Улици Љубе Ненадовић за време великог одмора дошло до откидања канапа који држе банер на самом пешачком прелазу у непосредној близино Основне школе “Јован Јовановић Змај”. Том приликом банер је пао на шофершајбну шлепера и само пуком срећом и умећем возача избегнута је трагедија невиђених размера, јер се у том тренутку на тротоарима налазило много деце која су куповала ужину. Ово је ситуација која нас упозорава и приморава да апелујемо да се овакве ствари не понављају. Ничији живот није вредан неке политичке кампање. Угрожавање безбедности саобраћаја и безбедности деце је испред сваког изборног резултата. Што се тиче Електродистрибуције Обреновац апелујем на њих да се баве пословима из својих делатности и да решавају проблеме са рачунима за струју. Они треба да се баве дистрибуцијом електричне енергије и да воде рачуна да напон буде исти код сваког потрошача, што сада није случај – рекао је Мршевић.
 
{youtube}zTo0pDsk_BY{/youtube}