Спортско-културни центар “Обреновац” реализује пројекат “Култура за све”, који је одобрен на конкурсу Комисије за културу Градске општине Обреновац. У питању су програми културе који се реализују у сеоским месним заједницама и сеоским основним школама на територији општине Обреновац.

Циљ пројекта је афирмација аматерског стваралаштва, подстицање младих и деце школског узраста да активно учествују у креирању програма културе у складу са својим потребама, као и подстицање културних капацитета локалне заједнице. Намера организатора је да се поред учешћа професионалаца активирају и локалне аматерске трупе.

Први програм биће одржан у Основној школи у Грабовцу, у суботу, 1. марта 2014. године, од 16.00 сати. Наступају: драмска секција ОШ “Грабовац”, фолклорна секција ОШ “Грабовац” и Александар Дунић са монодрамом “Мудри и јуначни војвода Јанко Катић”.

Истог дана, у суботу, 1. марта, у 19.00 сати одржаће се и програм у Дому културе Стублине. Наступају: КУД “Круна” Велико Поље, КУД “Стублине”, Балетски студио “Идеа” и Александар Дунић са монодрамом “Мудри и јуначни војвода Јанко Катић”.

Предвиђено је да се програми са сличном концепцијом одрже у Дому културе Забрежје 8. марта од 18.00 сати, Основној школи “Барич” 9. марта у 16.00 сати и у Малој Моштаници 9. марта у 19.00 сати. Уколико програм наиђе на добар пријем, биће укључене и остале заинтересоване месне заједнице.

Програми су бесплатни за посетиоце.

{youtube}LWvIMQSh5gY{/youtube}