Услед слегања терена током јесени у делу улице Александра Аце Симовића дошло је до пуцања асфалта. ЈКП “Водовод и канализација” тада је послало упит Управи за јавне набавке ради одобравања хитног преговарачког поступка који није одобрен, па је према речима директора овог предузећа Ненада Радојевића овај проблем био привремено саниран јесенас. 

– Ми смо јесенас бетонирали и насули рупу у улици Александа Аце Симовића, међутим проблем је већи него што се нама чинило. Наиме, овде се налази шахта на дубини од седам метара и кроз овај део улице пролазе две водоводне цеви, као и топлификациона и канализациона мрежа. Одбијена нам је могућност да радимо хитни преговарачки потупак ради санирања овог проблема и принуђени смо да радимо јавну набавку за реконструкцију овог дела улице Александра Аце Симовића. Након усвајања буџета и одобрених средстава расписујемо тендер и тај посао ће после уобичајене процедуре отпочети средином априла месеца. Велики проблем на овом делу терена су подземне воде које доводе до слегања терена. Након ове реконструкције надам се да ће проблем бити решен на задовоство свих који живе у овом крају – казао је Радојевић. 

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да проблем на овој локацији наизглед изгледа безазлено. 
 
– Били смо сведоци пре неколико година када се провалила рупа у Немањиној улици и када смо имали непредвиђене хаваријске радове тамо. Ми нисмо могли да планирамо да ће премер и предрачун ових радова бити седам милиона динара, јер се цеви испод асфалта налазе на дубини од седам метара и чвориште је две водоводне, једне канализационе и топловодне мреже. Молим суграђане да имају стрпљења како би ово урадили на квалитетан начин. И да цео овај кварт који има неколико десетина стамбених зграда у околини буде сигуран са снабдевањем водом и топлотном енергијом. Ова улица је јако прометна и након отпочињања радова направићемо један саобраћајни бајпас како се на овом делу пута не би стварале гужве – рекао је Чучковић.
 
{youtube}pw-GE9ms_1M{/youtube}