У згради Градске општине Обреновац данас су потписани уговори о донацији грађевинског материјала избеглим и интерно расељеним лицима за побољшавање услова становања, а у сврху завршетка започетог објекта или адаптације. Средства за набавку материјала, у износу од 4.300.000 динара, обезбедили су Комесаријат за избеглице и Градска општина Обреновац.

Са 17 породица потписан је данас уговор и заменик председника Градске општине Обреновац Драгослав Мршевић је том приликом рекао да се ради о трећем конкурсу за доделу грађевинског материјала.

– Са овим конкурсом ми смо успели да помогнемо да 37 породица укупно реши проблем са становањем. У наредном периоду остаје нам да решимо проблеме за још тридесетак породица, тако да можемо са поносом истаћи да ће све што стоји у Локалном акционом плану за помоћ интерно расељеним и избеглим лицима бити спроведено за пар година. Наша је обавеза да у овим пројектима обезбедимо десет посто од укупне суме, а остатак обезбеђују донатори, односно Комесаријат за избеглице. Они одређују и правила и услове конкурса, а наше је било да се све реализује и доведе до краја. Максималан износ који је могла једна породица да добије по овом пројекту је био 440.000 динара, али је укупну вредност која је потребна одређивала комисија у односу на стање на терену – казао је Мршевић.

Јелена Филиповић, са којом се данас потписан уговор, рекла је да се нада да ће бити успешно реализован овај пројекат.

– Ја сам се доселила у Обреновац са Косова и Метохије 2002. године. Морам да се захвалим Градској општини Обреновац, Комесаријату за избеглице и свим добрим људима који су хтели да нам помогну и уруче помоћ која ће нам пуно значити. Ја ћу средствва утроштити на адаптацију објекта, тачније купатила и делом на помоћне објекте у домаћинству – казала је Јелена Филиповић. 

{youtube}a1U8dsabbYU{/youtube}