Данас су почели радови на завршетку изградње спа центра у Обреновцу. Радове је обишао председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић са сарадницима. 

Он је том приликом рекао да се наставља са праксом отпочињања радова сваке недеље.

– Ми смо имали девет месеци предпројектовања овог објекта. Он је амбициозно замишљен у периоду када је у држави и граду било више новца. У сваком случају, овај спа центар је за нас могућност за развијање туризма у нашој општини и привлачења људи који нису из Обреновца. Мислимо да је развој туризма шанса за наш град. Сматрам да је то јако позитивна ствар за Обреновац, јер ће сви који буду овде долазили као туристи остављати свој новац у Обреновцу. Такође, отвара се могућност за нова радна места. Треба напоменути да су средства добијена одличном сарадњом наше општине и одељења за туризам у Министарству привреде. Јако је значајно да у следећој Влади буде неко ко ће Обреновцу давати подршку за капиталне пројекте како би велике и скупе ствари могли да урадимо уз помоћ њих. Ми то сами не можемо да урадимо и потребна нам је помоћ. Када за неколико месеци радови буду готови ово ће бити један од бисера туризма, не само у Београду него и у Србији – казао је Чучковић.

Владимир Лалић, члан Већа градске општине Обреновац, рекао је да  је стара обреновачка бања доказ да има корисника.

– Стара бања функционише већ преко сто година. Ову нову модернију бању на  локацији поред Хотела “Обреновац” започели смо још за мандата бившег председника општине Обреновац Небојше Ћерана и коначно радове приводимо крају. Тренутно у наше купалиште у старој бањи долазе људи из шире околине и са овим потпуно новим и модерним објектом ми ћемо понуду повећати и подићи на један веома висок ниво – казао је Лалић.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Слободан Молеровић рекао је да се тренутно изводе радови на грубим грађевинским радовима.

– Тренутно се изводе радови на пренамени ове зграде, као и на дозиђивању и рушењу неких делова. Након тога ће се кренути са опремањем базенском техником и самим опремањем зграде, као и са финим грађевинским радовима. Радови ће бити изведени у најкраћем могућем року  и временске прилике неће битно утицати на сам ток извођења радова – казао је Молеровић. 

Наташа Пашић из фирме “КЕЈ” која је извођач радова на овом послу рекла је да се тренутно ради на откопавању и прављењу великог базена који ће бити испуњен бањском водом. Сама зграда имаће више сланих соба, као и доста простора са масажу и релаксацију. Такође, по њеним речима, постојаће и центар са фризером, педикиром, маникиром и ресторан са кафићем у самом комплексу.

{youtube}eGu_Rd2orBs{/youtube}