Секретаријат за пољопривреду града Београда објавио је оглас за прикупљање писаних понуда за давање у закуп 5.291 хектара пољопривредног земљишта у државној својини на територији града Београда.

Земљиште се налази на подручју општина Барајево, Вождовац, Гроцка, Земун, Лазаревац, Младеновац, Нови Београд, Обреновац, Палилула, Раковица, Сопот, Сурчин и Чукарица, а обухваћено је Годишњим програмом заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији града Београда за 2013. годину.

– На територији Београда постоје велике количине обрадивих површина које су у државној својини, па је конкурс за њихов закуп од великог значаја и за град и за пољопривреднике. На овај начин град Београд, као и претходних година, подстиче развој пољопривреде, а индивидуалним пољопривредним произвођачима омогућава да прошире своје капацитете, постану конкурентнији на тржишту и прибаве храну за стоку уколико је имају – истакао је градски секретар за пољопривреду Иван Сочо.

Земљиште из овог oгласа даје се у закуп искључиво за пољопривредну производњу, не може да се користи у друге сврхе и не може да се даје у подзакуп. Право учешћа на јавном надметању за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини имају правна и физичка лица која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава и имају активан статус.

О терминима за обилазак земљишта које се даје у закуп заинтересовани понуђачи могу да се информишу на сајту града Београда, у одељку Градски конкурси, огласи и тендери (Оглас за прикупљање писаних понуда за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини на територији града Београда) или у просторијама Секретаријата за пољопривреду Градске управе града Београда, Краљице Марије број 1, 17. спрат, у канцеларији 1710 од 9 до 16 часова. Додатне информације могу се добити на бројеве телефона: 011/7157-389, 011/7157-392, 011/7157-396 и 011/7157-398. Заинтересовани понуђачи за обилазак земљишта дужни су да се Секретаријату за пољопривреду пријаве дан раније.

Рок за подношење документације за пријављивање је 31. јануар 2014. године до 16 часова.

Извор: Беоинфо

{youtube}jXl4_mqtyfw{/youtube}