Tрећа  група малишана, њих 275, отпутовала је на климатски опоравак у трајању од седам дана на планине у Србији, у оквиру програма “Еко кампови” који у потпуности финансира Градска општина Обреновац. Програм је намењен свој деци од првог до четвртог разреда основних школа из Обреновца. 

Новица Филиповац, члан Већа градске општине Обреновац, је рекао да је ово последња група малишана која путује на планину овог зимског распуста. 

– Пут Букуље, Гоча, Рудника и Таре данас је отишло скоро три стотине малишана. Следи нам пауза до ускршњег распуста када ће нова група њих, око 900 ученика, отићи на ове четири дестинације и исто тако на почетку летњег распуста. Овог пута смо имали хендикеп јер је двадесет малишана из Основне школе ”Никола Тесла ” из Скеле добило богиње и неће бити са својим другарима на зимовању. Програм и цео концепт климатског опоравка наших основаца се показао одлично и наставићемо да га реализујемо и у будућности – казао је Филиповац.

Радмила Павловић, мајка једног од ученика, рекла је да овај програм много значи родитељима. 

– Овај програм значи посебно родитељима са плићим џепом. Прошле године су деца ишла и све је било у најбољем реду. Нико се није разболео и надам се да ће и сад бити тако. Родитељи су јако задовољни и нама то много значи, као и деци која ће се изместити ван града и бити са својим вршњацима, дружити се и научити неке нове ствари и стећи нова искутва – казала је Радмила Павловић. 

{youtube}t-7mzTMqrBc{/youtube}