У згради Градске општине Обреновац данас је одржана конференција за медије поводом извештаја Државне ревизорске институције о ревизији финансијских извештаја завршног рачуна буџета и правилности пословања ГО Обреновац за 2012. годину. 

 
Председник Градске општине Обренвовац Мирослав Чучковић рекао је да је протеклих пет месеци општина била предмет контроле Државне ревозорке институције.
 
– Предмет контроле је била Управа ГО Обреновац, као и сва јавна предузећа. ДРИ је највећа и најзначајнија институција у нашој држави која свој извештај подноси Народној скупштини. Има потпуну независност у раду и предмет контроле су били сви финансијски токови, потрошња буџета, као и све јавне набавке на територији ГО Обреновац, укључујући и јавна предузећа. Резултат контроле је 140 страна детаљног извештаја који се тиче анализе пословања општине. Он је данас објављен на сајту општине Обреновац и биће доступан свим заинтересованим странама – рекао је Чучковић.
У даљем обраћању Чучковић се осврнуо на детаље извештаја:
 
– Оно што је најзначајније за нас и наше суграђане је да овај извештај показује да је сваки динар трошен наменски и да ни у једном сегменту није било ненаменског трошења, нити говора о криминалу и корупцији. Захваљујем се овим путем свим начелницима управе, као и директорима јавних предузећа који су учествовали у вођењу општине заједно са нама. У протеклом периоду смо критиковани од стране опозиције да новац трошимо ненаменски, а овај извештај доказује супротно. Наставиће се програм бесплатног климатског опоравка свих ученика нижих разреда, као и програм запошљавања професора физичке културе и лекара. Позивам опозицију да промени своје методе политичке борбе јер, политичка борба треба да се заснива на размењивању идеја и искуства, као и мишљења, како би овај град наставио да се правилно развија – казао је Чучковић. 
 
Жељко Јоветић, председник Скупштине ГО Обреновац, истакао је да је предмет контроле била и 2012. година у којој је он био председник општине. 
 
– Рад и једне и друге општинске администрације је био под контролом. Значај ове контроле је недвосмислен јер ће овај извештај бити лектира, како за нас, тако и за неке наредне администрације. У овом извештају је наведено тачно за шта смеју, а за шта не смеју да се користе средства и његов значај је немерљив. Ми смо током 2011. и 2012. године имали контроле из Министарства финансија и Града Београда, тако да смо навикнути на контроле и ова детаљна контрола Државне ревизорске институције нам није тешко пала – казао је Јоветић. 
 
 
Заменик председника Градске општине Обреновац Драгослав Мршевић рекао је да ће се после овог извештаја променити начин социјалних давања. 
 
– У будућности ће социјално угрожени који су способни за рад морати да изводе јавне радове да би добили помоћ. Такође, имали смо примедбу око сређивања кровова и фасада и тај пројекат је за сада стопиран. Морам да напоменем да у овом времену када је већина становништва на ивици сиромаштва и када нису у могућности да плате реконструкцију својих фасада и кровова, општина Обреновац је покушала да финасирањем тих радова директно помогне суграђанима. Пројекти за то постоје, али нису реализовани јер нам је саопштено да директним финансирањем не можемо да помогнемо. Ми нећемо дићи руке од овог пројекта, него ћемо у комуникацији са вишим органима и са ревозорима доћи до решења – казао је Мршевић. 
 
Извештаја Државне ревизорске институције о ревизији финансијских извештаја завршног рачуна буџета и правилности пословања ГО Обреновац за 2012. годину можете погледати овде
 
{youtube}PD-Qf9fHYog{/youtube}