У Месној заједници Баљевац почели су радови на изградњи другог дела водоводне мреже који ће омогућити прикључење на градски водовод становницима ове месне заједнице. 

Радове је данас обишао председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић. 

– Као што смо најавили, настављамо са изградњом водоводне мреже у Баљевцу. Када се они заврше почињу радови у Дражевцу, а након тога и у Конатицама. Након завршетка свих ових радова сва села на северу наше општине биће стопроцентно покривена водоводном мрежом. У следећој години планирано је да се са цеви пречника фи 600 повећа капацитет воде ка Стублинама, како би се на водоводну мрежу прикључили и становници Пиромана, Бровића и Трстенице, односно југ наше општине – рекао је Чучковић.

Заменик председника ГО Обреновац Драгослав Мршевић рекао је да је крајњи циљ општине Обреновац да сви делови општине добију здраву пијаћу воду. 

– Сада смо у Баљевцу и у првој половини следеће године биће решено снабдевање водом грађана Баљевца. Део Дражевца је снабдевен водом и 23. децембра се расписује јавна набавка за изградњу водоводне мреже која ће омогућити да се преко 250 домаћинстава прикључи на градски водовод. Након тога следе радови у Конатицама и онда ће цео овај крај бити прикључен на водоводну мрежу – казао је Мршевић. 

Директор ЈКП ”Водовод и канализација” Ненад Радојевић рекао је да су у току радови на примарном воду дужине 1700 метара и 1000 метара секундарне мреже.

Рок за завршетак радова је 45 дана, а радове изводи грађевинско предузеће ”Слобода”. 

{youtube}vSJPz4MgYPU{/youtube}