Представници општине Обреновац данас су обишли радове који се изводе у Улици краља Александра. Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је том приликом изјавио да ће се у периоду лоших временских услова радити на припреми терена.

– Оно што сада може да се ради је крчење трасе, цевни пропусти и нови мост на каналу Купинац. Ти послови могу да се ураде како би са топлијим данима који се најављују за следећу недељу кренули и други радови. Снег не треба да нас спречи да неке ствари радимо. Мислим да је непотребно да се одуговлачи и да се губе дани, а ова саобраћајница је једна од најзначајнијих у Обреновцу. Ми имамо предлог да се на локацији у Улици краља Александра код насеља ”Тополице” направи стајалиште за аутобус и изместе две станице које се сада користе код “Ц маркета” и “Тополица”. На тај начин ово ће постати једна од најзначајнијих и најлепших улица у Обреновцу – казао је Чучковић.

Драгослав Мршевић, заменик председника Градске општине Обреновац, осврнуо се на бенефите које ће изградњом ове сабраћајнице добити Обреновац.

– Након спајања Улице краља Александра са Обреновачким путем стичу се услови да се од Улице Милоша Обреновића направи пешачка зона. Град није град без пешачке зоне, а то ће бити могуће у Обреновцу врло ускоро. Такође, не смемо да заборавимо и сигурносни аспект јер ће се умногоме растеретити саобраћај поред Прве обреновачке основне школе која се налази на тренутно главној саобраћајници. Сав саобрађај ће се елиминисати из самог центра града, а и лакше ће се стизати до самог пута за Београд – рекао је Мршевић. 

Симеун Перић, из Јавног предузећа за изградњу Обреновца, је рекао да се ради саобраћајница у дужини од око 800 метара.

– Забрански пут биће проширен и спојен са Улицом краља Александра са једне стране, а са друге стране излазиће на кружни ток и укључиваће се на Обреновачки пут. Оно што може да се урадит док је овакво време је да се зацеви испусни канал са цевима фи 2000 и да се направи мост, раскрчи шибље и направи траса. Уколико временски услови буду дозволили почећемо и део сабраћајнице – казао је Перић. 

{youtube}11ZIBfSGoGA{/youtube}