Због проблема у вези са поплавама у Баричкој реци у току је извођење радова на постављању цеви и ширењу испуста у корито реке. 

Шеф Штаба за одбрану од поплава Градске општине Обреновац Иван Јегоровић је рекао да се раде канали и испусне цеви као превенција плављења тог дела Барича.

– Прошле године је овде велика количина воде која се сливала са брда плавила куће у овом делу Барича. Да не би долазило до тога ове године се раде канали и испусне цеви. У питању је важна ствар за житеље у овом крају, јер смо прошле године припремали чамце за спасавање људи, животиња и имовине. Верујем да ове године нећемо бити у тој ситуацији јер ћемо се трудити да свим нашим суграђанима омогућимо нормалне услове за живот – рекао је Јегоровић. 

Слободан Молеровић, директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца, истакао је да се ове године другачије приступило овом проблему. 

– Прошле године смо обећали и ево сада радимо на решавању проблема  који је мучио житеље овог дела Барича. Сада више неће бити бојазни да ће опет долазити до поплава јер се прокопава и шири улаз у Баричку ко ји ће омогућити да се вода која се слива низ оближње брдо улије у корито реке. Тренутно се ради на четири локације, а на једној од њих се шири корито потока и сам улив тог потока у реку – казао је Молеровић. 

Председник Савета месне заједнице Барич Александар Николић истакао је да ове јесени неће бити поплава у овом крају и да десетак домаћинстава која су до сада била директно угрожена више не морају бринути.

{youtube}ctINKsCWuQI{/youtube}