deca

deca“Заштита и сигурност деце и младих мора да буде приоритет у свим активностима, пројектима и програмима омладинског рада. Сви актери који се налазе у директном контакту са децом и младима су носиоци дужности бриге.

У Србији се не посвећује довољно пажње овој тематици, а ситуација коју затичемо у области омладинског рада, у односу на обученост људских ресурса, је алармантна. Постоје појединачни случајеви који се баве превенцијом и креирањем сигурног окружења за децу и младе, док се остатак омладинских програма најчешће спроводи стихијски, без успостављених неопходних политика и процедура.”

Позивамо све заинтересоване представнике омладинских организација, волонтере и особе које се баве младима да нам се придруже у суботу, 9. новембра 2013. године, у 17 часова, на радионици која се бави овом тематиком. Радионица ће се реализовати у просторијама СКЦ “Обреновац”. Интерактивним деловањем покушаћемо да дамо одговоре на питања како да створимо сигурно окружење за младе, како да их заштитимо и како да заштитимо себе, која је процедура приликом сазнања о злостављању деце и младих и којим институцијама се обратити тада.

Радионицу реализује удружење “Поверење”, под покровитељством Канцеларије за младе, а у оквиру пројеката “ВИДИМ-ЧУЈЕМ-ДЕЛУЈЕМ” – Заштита деце и младих у омладинском раду. Пројекат реализује Центар за омладински рад, уз подршку Министарства омладине и спорта, а у сарадњи са Националном асоцијацијом практичара/ки омладинског рада (НАПОР), Центрима за социјални рад и полицијом.

{youtube}sTFx-z-DRDs{/youtube}