Регионални састанак на коме су представници канцеларија за младе из шест општина у Србији расправљали о досадашњем раду канцеларија и политици за младе на локалном и националном нивоу одржан је у понедељак и уторак, 28 и 29 децембра у Београду.

Првог дана састанка, представници канцеларија за младе из Пријепоља, Палилуле, Обреновца, Блаца, Шабца и Лознице разменили су искустава из својих средина. Посебну пажњу посветили су дефинисању проблема у досадашњем раду на локалном нивоу, али и формулисању захтева ка државној управи.

 

Следећег дана раду су се придружли представници Министарства омладине и спорта, што је омогућило дискусију о тренутном стању институционалног оквира и могућим одрживим решењима за које постоји потреба да се прецизније дефинишу у оквиру Закона о младима који је у фази израде.

Састанци се реализују у оквиру пројекта „Подршка изградњи одрживог институционалног оквира омладинске политике на локалном нивоу”, подржаног од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије. Циљ овог пројекта је унапређење институционалног оквира за младе на локалном и посредно на националном нивоу којим се обезбеђује партиципација младих у процесу доношења одлука.