VUL 8347

VUL 8347Данас је галерији Спортско-културног центра у Обреновцу потписан споразум о сарадњи између Градске општине Обреновац и Британског Савета. Споразум су потписали председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић и директор Британског Савета за Западни Балкан Тони О’Брајан.

Том приликом подељени су сертификати полазницима курса ”Енглески за међународну сарадњу” који је реализовала Канцеларија за младе у сарадњи са Британским Саветом.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да ће потписан уговор трајати наредне четири године. 

– Моћи ћемо мноштво људи да обучимо свим вештинама које су њима потребне како би лакше нашли запослење. То и јесте циљ овог програма и сарадње са Британским Саветом и свих осталих програма који се организују преко Канцеларије за младе. Посао и независност су могућност да млади људи одлучују о својој судбини. То је главни приоритет и нешто за шта ћу се ја борити – казао је Чучковић.

Тони О’Брајан је рекао да је одушевљен што је коначно дошао у Обреновац и што ће имати прилику да ради са младим људима. 

– Ми волимо да радимо са младим људима. Наш главни циљ јесте да стварамо могућности људима широм света. Људи морају да комуницирају, а младима је фокус на проналаску посла. Енглески језик је веома важан елемент за интернационалну комуникацију. Такође, енглески језик је покретач вештина у 21. веку. Ми желимо да помогнемо вама у Обреновцу да унапредите вашу општину у будућности. Тако се једино можете развијати, што је и тежња вашег председника општине, и да се од Обреновца направи боље место за живот – рекао је О’Брајан.

Душко Крстић, координатор Канцеларије за младе, рекао је да се већ две године организују курсеви енглеског језика у сарадњи са Британским Саветом. 

– Прошле године је дванаест младих људи завршило овај курс, ове године такође дванаест. Ово се показало као добра пракса и зато и јесте дошло до ове сарадње. Такође, ми смо у протекле две године сарађивали и заједно са Британским Саветом реализовали пројекат ”Активни грађани” у коме је учествовало двадесетак младих људи из Обреновца. Пројекат је подразумевао различите активности: тренинге, локалне акције и одлазак у иностранство. Мени је јако драго што се идеја спровела у дело и што коначно имамо званичну сарадњу на вишем нивоу са Британским Саветом. Фокус овог споразума јесте на образовању, али обухвата и различите програме које ће моћи да користе , пре свега грађани Обреновца, а такође и запослени у Управи градске општине и јавним предузећима – казао је Крстић.

 {youtube}JirpGe1lw_0{/youtube}