Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић са сарадницима  посетио је Косјерић у ком се на припремама налазе играчи Одбојкашког клуба ”Обреновац”. Око педесетак играча и играчица припрема се за почетак сезоне под будним оком стручних људи из ОК ”Обреновац”.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић изразио је задовољство реализацијом програма бесплатног спорта за сву децу узраста  од 10 до 18 година из Обреновца.

– Наш циљ је да имамо, не толико врхунских спортиста, него да нам више хиљада малишана буде на теренима како би имали здраво детињство и израсли у здраве људе. Велико ми је задовољство што смо као општина успели да обезбедимо бесплатно летовање и зимовање за све ученике нижих разреда и што је скоро четири хиљаде њих било на нашим најлепшим планинама. За ове старије општина је обезбедила бесплатан спорт и омогућила њиховим педагозима тј. тренерима да заједно са родитељима обезбеде овако квалитетне припреме. Јако је битно да деца одлазе на оваква путовања да се друже, да науче неке нове ствари и да њихово здравствено стање буде боље због тога. Оно што је значајно је да људи који воде овај клуб, који је од општине Обреновац свакога месеца добијао 135 хиљада динара, не размишљају како да обезбеде превоз за одлазак на утакмице, како да обезбеде лопте за тренинг или дресове, већ да се у потпуности посвете деци и да од њих праве не само врхунске спортисте него и врхунске људе – казао је Чучковић.

Тренер Одбојкашког клуба ”Обреновац” Бојан Михајловић рекао је да у Косјерићу имају идеалне услове за припреме.

– Већ шест година долазимо у Косјерић јер овде имамо феноменалне услове за базичне припреме више такмичарских екипа. Овде тренутно имамо преко 50 играча и играчица који свакодневно тренирају по два или три пута дневно. Имамо на располагању фудбалски терен, базене и спортску халу два пута дневно. Такође, надморска висина у Косјерићу је идеална за овакав вид припрема и тренирања и што је најважније опоравак спортиста после напорних тренинга. Од како је почео да функционише програм бесплатног спорта у нашој општини ми много лакше дишемо и функционишемо као клуб. Можемо у потпуности да се посветимо деци и њиховом напретку, а да не трошимо енергију на друге ствари. Морам да се захвалим Градској општини Обреновац јер нас подржавају и надам се да ће нас подржавати и у будућости, а ми ћемо да им то вратимо резултатима и медаљама – рекао је Михајловић.

Иван Јегоровић, помоћник председника и председник Комисије за спорт ГО Обреновац, рекао је да је тој комисији јако битно какав је педагошки рад са млађим категоријама.

– Нама је тај рад са млађим категоријама јако битан и то је један од циљева због чега ми и обилазимо клубове на припремама. Задовољни смо начином рада са децом у ОК ”Обреновац”. Они имају три професионална и школована тренера и рад је на високом нивоу. Морам да нагласим да већина клубова у Обреновцу има стручан тренерски кадар, а надамо се да ће и они који немају то увести већ следеће сезоне. Сматрам да програмом бесплатног спорта који финансира општина Обреновац сваки клуб може себи да приушти професионалца – рекао је Јегоровић.

{youtube}6V5RCxn1vDQ{/youtube}