Представници општине Обреновац, заменик председника општине Драгослав Мршевић, председник Комисије за културу и члан Већа Новица Филиповац, уметнички директор фестивала “Међународни сусрети у Обреновцу” Слободан Радојичић и председник ЦОТК “ТЕНТ” Света Добријевић, посетили су данас Министарство спољних послова Републике Србије.

Тема састанка са министром спољних послова Иваном Мркићем била је организација “Међународних сусрета у Обреновцу” који се ове године обележавају од 9. д 13. августа.

Током разговора је договорено да то Министарство подржи организацију “Међународних сусрета у Обреновцу”. Помоћ Министарства ће се огледати у комуникацији са представницима амбасада земаља учесница сусрета и са представницима средстава информисања.

Заменик председника општине Обреновац Драгослав Мршевић рекао је да је задовољан резултатима разговора. 

– Јако смо задовољни пријемом код министра. Пре извесног времена смо му упутили позив за присуствовање на сусретима. Он је позив прихватио и данас смо га обавестили о карактеру фестивала. На овом фестивалу ће бити присутни најбољи фолколорни ансамбли света и они ће на најбољи могући начин представљати културу својих земаља. У Обреновцу смо се већ састали са делегацијом Светске фолклорне федерације и том приликом договорили са њиховим председником, господином Дорелом Космом, да се на фестивалу доделе признања ”Оскар ИГФ”, која се додељују сваке године истакнутим фолклорним уметницима – рекао је Мршевић.

Мршевић је додао да овогодишњи фестивал превазилази локални карактер и заслужује пажњу и подршку Владе и ресорних министарстава.