У Обреновцу је пре годину дана потписан уговор о гасификацији општине чија је вредност око 30 милиона евра. Пројекат подразумева изградњу 650 километара гасовода ниског притиска, 65 километара доводног, челичног гасовода и 10 мерно-регулационих станица широке потрошње.

Радови на гасификацији су почели почетком октобра, а тренутно се изводе у месним заједницама Скела, Ушће, Кртинска и Грабовац. 

Представници општине Обреновац посетили су радове на изградњи дистрибутивне гасоводне мреже који се тренутно изводе у насељу Скела.

Том приликом је председник општине Обреновац Мирослав Чучковић истакао да ниједан град не може привући инвеститоре без гаса и друге потребне инфрастуктуре.

– Ми се овим пројектом практично кандидујемо да свака парцела у нашој општини буде место на коме ће нићи мала фабрика и место запослења наших суграђана. Зато смо се договорили да наставимо све пројекте које је претходна администрација започела. Задовољство ми је што присуствујем завршетку радова у једној месној заједници, а одмах потом почетку радова у другој месној заједници. Овом динамиком ће радови на гасификацији бити завршени у року од две године. Значајно је и то што компанија која изводи радове ”ДМ Инвест” води рачуна и сређује и обале поред пута, а наши суграђани су се показали као добри домаћини према радницима, нуде им освежења и помоћ – рекао је Чучковић.

Заменик председника општине Обреновац Драгослав Мршевић рекао је да се овим пројектом обухвата свих 29 месних заједница у Обреновцу.

– Оно што је значајно за градску општину је да овај пројекат не терети наш буџет, јер смо се изборили за ове радове у сарадњи са ”Србијагасом”. Ови радови дају нашим суграђанима велике шансе да коришћењем овог енергента поправе квалитет и услове живота – казао је Мршевић.

Заменик председника Скупштине Александар Лукић том приликом је рекао:

– Људи су опрезни по питању прикључења на гас, међутим, ми покушавамо да им објаснимо да је гас као енергент свуда у свету најјефтинији. Чак се и високоразвијене земље труде да обезбеде гас, тако да ако је то добро за њих, зашто не би било добро и за нас – истакао је Лукић.

Мештанин села Скела Славко Марковић је да је добро за њега и његове комшије све што се гради.

– Грејао сам кућу на дрва, али мислим да ће прикључења на гас много олакшати живот, барем што се тиче кувања. Мојој жени ће бити лакше да пусти гас, него да ујутру морамо да ложимо шпорет како бисмо нешто скували – казао је Марковић.

{youtube}zxDlCALq1kg{/youtube}