У организацији Комисије за безбедност у саобраћају општине Обреновац у суботу је одржано такмичење ”Шта знаш о саобраћају”.

Заменик председника општине Обреновац Драгослав Мршевић том приликом је рекао да су млади најважнија циљна група за све у општини Обреновац.

– Мени је јако драго што је општина Обреновац подржала једну овако лепо организовану и одлично конципирану акцију. Тему безбедности у саобраћају морамо увек истицати у први план. Ми као општина Обреновац морамо утицати и на минстарство  и на градски секретаријат за саобраћај да се што квалитетније и брже решавају проблеми са којима се суочавамо у саобраћају. Општина ОБреновац је услед проблема надлежности принуђена да сама решава проблеме иако нисмо надлежни за то. У будућности ће се овакве или сличне акције наставити, јер је ово деценија безбедности у сабраћају под покровитељством Уједињених нација – казао је Мршевић.

Професор Зоран Матић је објаснио да се такмичење састојало из два дела.

– Први део је био теоријски, а други практични. У првом делу деца су показала одлично знање из познавања саобраћајних прописа, док су у другом делу показали изузетну спретност у вожњи бициклом по полигону. Могу слободно да кажем да је све протекло у најбољем реду и да су деца овом приликом стекла нова знања и вештине које ће им користити у реалним ситуацијама – рекао је Матић.

За учеснике такмичења који су постигли најбоље појединачне резултате у свакој од категорија обезбеђене су награде и то: бицикл – за првопласираног  такмичара, кацига – за другопласираног такмичара и ранац – за трећепласираног такмичара.

Имена победника: 

Девојчице, Б категорија:

1. Ана Недељковић, “14. октобар” Барич
2. Јелисавета Станојевић, Прва обреновачка основна школа
3. Бојана Комленски, “Живојин Перић” Стублине

Дечаци, Б категорија:

1. Лука Матић, “Јефимија”
2. Никола Милошевић, “Живојин Перић” Стублине
3.  Огњен Галић, “14. октобар” Барич

Девојчице, Ц категорија:

1. Александра Томић, “14. октобар” Барич
2. Ивана Матић, “Јефимија”
3. Ивана Живковић, “Живојин Перић” Стублине

Дечаци, Ц категорија: 

1. Вук Урошевић, “14. октобар” Барич
2. Кристијан Зарић, “Живојин Перић” Стублине
3. Александар Пантелић, “14. октобар” Барич

{youtube}IrQamOOlntM{/youtube}