Спортско-културни центар “Обреновац” у сарадњи са “Гете институтом” од 15. до 19. априла приказује Ревију немачког филма. 

Програм: 

Биоскоп “Палеж”, 15. април, 20.00 часова, филм “Живот других” 

Немачка 2005., 137 мин.
Режија: Флоријан Хенкел фон Донерсмарк
Улоге: Мартина Гедек, Улрих Мие, Себастијан Кох…

Источни Берлин осамдесетих година. Капетана Герда Визлера, специјалисту за прислушкивање, агента источнонемачке тајне полиције Штази боје се и сопствени људи. Његов надређени, и пријатељ из младости Грубиц, поставља га да прислушкује позоришног режисера Георга Дрејмана осумњиченог за непослушност режиму. Оно што почиње као рутински случај преокренуће Визлеров живот. Зато је заслужна и животољубива глумица Криста-Марија Зиланд, Дрејманова партнерка коју жели и министар културе. Детаљно истражена драма Флоријана Хенкела вон Донерсмарка која не говори о носталгији него о изгубљености индивидуе у тоталитарном систему.

Биоскоп ,”Палеж”, 16. април, 20.00 часова, филм “Туђина”

Немачка 2010., 115 мин.
Режија: Фео Аладаг
Улоге: Сибел Кекили, Низам Шилер, Дерја Елабора…
Умај живи са мужем Кемалом и сином Чемом у једном предграђу Истанбула. Кемал је редовно насилан према својој жени и детету. Код ње се буди чежња за родним градом, Берлином и њеним родитељима. Умај из очаја пакује своје ствари и покушава да побегне од свог живота у Истанбулу и свог брака.

Биоскоп “Палеж”, 17. април, 20.00 часова, филм “Облак 9”

Немачка 2007/2008., 100 мин.
Режија: Андреас Дрезен
Улоге: Урсула Вернер, Хорст Реберг, Хорст Вестфал…
Инга упознаје Карла, спонтано и страствено се заљубљује у њега. После 30 година напушта свог мужа Вернера да би живела заједно са Карлом. Била би то једна обична љубавна прича као и друге – да учесници сви заједно немају преко 60, чак и 70 година.

Биоскоп “Палеж”, 18. април, 20.00 часова, филм “Слепци”

Немачка 2004., 88 мин.
Режија: Бернд Залиг 
Улоге: Рикарда Раминке, Доминик Хорвиц, Марија Ротер… 
Мари и Инга се не разликују пуно од осталих девојака њиховог узраста, осим што су слепе. За њих је то нешто сасвим нормално, али не и за обичне “Гукијеве”. То су осетиле на својој кожи када су се пријавиле за школски састав, коме су потребни нови људи. Дечаци су изненађени како Мари свира на гитари, а Инга на саксофону. Нажалост, слепе девојке нису нимало медијски привлачне. Сусрет са једним дечаком из Казахстана промениће њихов живот. Док се на крају не прославе као “Слепци” и оставе дубок музички траг, морају да прођу многе препреке. 

Биоскоп “Палеж”, 19. април, 20.00 часова, филм “Мој пријатељ”

Немачка 2006., 84 мин.
Режија: Себастијан Шипер
Улоге: Данијел Брил, Јирген Фогел, Забине Тимотео…
Карл и Ханс су два пријатеља која су веома различита. Карл је млади, иновативни математичар и на путу је да оствари сјајну каријеру. Његов живот је обележен досадом. За време обављања једног радног задатка среће Ханса који вишком енергије и својом сналажљивошћу увлачи Карла у свој свет, свет брзих аутомобила, забаве и пријатељства.

Улаз је слободан.