Експропријација земљишта због изградње аутопута “Коридор 11” почела је 13. фебруара 2013. године. Одељење за имовинско-правне и стамбене  послове Управе градске општине Обреновац сваког дана прима странке по редоследу позивања.  

Начелник овог Одељења Срђан Милосављевић каже да се све одвија по плану и утврђеном распореду рада.

– Кренули смо од Великог Поља, а почели смо и са парцелама које се налазе у Мислођину. Следеће недеље кренуће Пироман и Бровић. Већ неколико дана људи долазе, дају изјаве и изјашњавају се о предлогу за експропријацију. Ми дневно саслушамо и начинимо записнике за 20 до 30 људи. Сам поступак, ма колико ми убрзано радили, је доста комплексан јер се свакој странци посебно обраћа пажња. Сваком морамо показати планове и саслушати њихове проблеме. Најчешћа њихова питања су у вези цене, али ми то не знамо јер поступак је такав да се прво узима изјава, доноси решење и када оно постане правоснажно излазе вештаци и процењују цену коштања земљишта. Други проблеми са којима се ми као служба сусрећемо јесу нерешени оставински поступци. Конкретно власник умре, а наследници нису то решили оставинском расправом и онда долази до тога да нема ко да да изјаву. Срећом таквих случајева нема пуно. Ја се надам да ће главница врло брзо бити решена и да неће бити већих проблема у овим поступцима – казао је Милосављевић.

Начелник Општинске управе Дарко Павличић каже да је ово један јако важан и свеобухватан посао.

– Проблема има, али их ми решавамо и трудимо се да максимално грађанима изађемо у сусрет. Сарадња са ЈП “Путеви Србије” и Министарством финансија и привреде је на завидном нивоу, јер су они ти који обезбеђују средства и спроводе овај стратешки пројекат. Ја бих позвао грађане да се распитају да ли им је парцела на траси аутопута. Ми ћемо свакако све позвати да дођу код нас, али би ипак свако од њих требало да се интересује за експропијацију свог земљишта. Свакога дана на паноу на градском тргу они могу погледати куда траса пролази. Исто могу урадити у згради општине Обреновац, на другом спрату у ходнику, где су окачене мапе које детаљно приказују сваку парцелу кроз коју пролази траса аутопута  – прецизирао је Павличић.

Одељење за имовинско-правне и стамбене послове прима странке и суботом.