Јуче је у сали општине Обреновац одржана прва седница  Савета за младе Градске општине Обреновац, а дневни ред прве седнице био је избор председника и заменика председника Савета за младе.

Поред чланова Савета за младе првој седници је присуствовао и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић. 
 
Након уводног обраћања Мирослава Чучковића и члана Савета за младе Жељка Јоветића, за председника Савета изабран је Бранко Спасић, а за заменика председника Кристина Шустић. 
 
Бранко Спасић је поводом избора рекао:

– Ово је била прва седница у овом сазиву на којој смо изабрали ново руководство. На овом првом састанку смо разговарали са председником општине Обреновац Мирославом Чучковићем и председником Скупштине општине Обреновац Жељком Јоветићем, који је и члан Савета за младе. Данас смо у општем разговору поставили смернице како и на који начин Савет треба да делује и које су то области на које би требало обратити пажњу у даљем раду овог Савета. Први већи задатак Савета биће да млади у Обреновцу добију свој клуб. До данас су се све активности омладинске политике у Обреновцу одвијале је Канцеларији за младе. Наша идеја је да млади добију већи и репрезентативнији простор у ком би могли несметано да обављају своје активности – казао је Спасић.

Бранко се осврнуо и на неке нове тенденције приликом запошљавања младих.

– Нова тенденција приватних компанија, а нарочито страних је да све више обраћају пажњу на степен неформалног образовања својих кандидата приликом запошљавања. Општина Обреновац и Канцеларија за младе велику пажњу поклањају неформалном образовању и овај град у том погледу пружа добру прилику младима да потпуно бесплатно стекну нове вештине.

Жељко Јоветић, члан Савета за младе, је истакао да се општина Обреновац системски бави младима од 2007. године.

– Резултати тадашњих истраживања која смо као општина Обреновац спровели била су поражавајућа, јер младе никада нико није питао шта конкретно њима треба. 2008. године формирали смо Канцеларију за младе и успели смо да у протеклих пет година стварно бригу о младима подигнемо на висок ниво. Морам да нагласим да модел Канцеларије за младе и Савета за младе многи желе да прекопирају и имплементирају у своје општине, градове и државе. Од 2010. године постоји и Локални акциони план за младе који подразумева девет области по којима се ради. Период испед нас подразумева стратешко ојачавање Канцеларије кроз формирање Клуба за младе, додељивање нових простора и кадровско ојачавање. Не може се Канцеларија за младе заснивати на једном човеку и очекивати да ће појединац, као што је то до сада био случај, моћи да постигне све ма колико он био способан – казао је Јоветић.