Хуманитарна акција “Измами осмех” завршена је у суботу у Спортско-културном центру “Обреновац” доделом новогодишњих пакетића деци из социјално угрожених породица из Обреновца.

Акција је подразумевала прикупљање играчака, школског прибора, прибора за хигијену и гардеробе за малишане из социјално угрожених породица. Градска општина Обреновац је обезбедила слатке пакете који су допуњени стварима прикупљеним од стране грађана који су се одазвали акцији.  

Удружење грађана “Поверење”, организатор ове хуманитарне акције, се захвалило ученицима ОШ “Јефимија”, “Јован Јовановић Змај” и “Прве обреновачке основне школе” који су значајно допринели овој акцији, ЈКП “Обреновац” које је помогло у транспорту пакетића, као и СКЦ-у “Обреновац” који је уступио простор на коришћење.

У суботу је подељено 70 новогодишњих пакетића деци, а након доделе малишани су уживали у новогодишњој представи “Деда Мраз на дивљем западу”. Акција је успешно реализована, а њен главни циљ био је да измами радост и осмех на лицима деце и њихових родитеља. 

Посебну захвалност удружење дугује Волонтерском сервису општине Обреновац, пицерији “Маратонци”, бутику “Катарина” и “Лане”, књижари “Акваријус”, продавници играчака “Ризница”, као и свим грађанима, ученицима основних школа, њиховим наставницама и родитељима на несебичноој помоћи, ангажовању и труду да велики број играчака, школског прибора, књига, едукативних помагала, гардеробе и обуће буде прикупљено.