Градска општина Обреновац је за време зимског распуста за основце и средњошколце обезбедила термине за бављење спортом у спортској хали Спортско-културног центра “Обреновац“. Од 3. до 15. јануара, сваког радног дана, од 8.00 до 11.00 часова, СКЦ ће бити  отворен за рекреацију школске деце.  

Иван Николић, организатор спортских активности у СКЦ “Обреновац”, рекао је да су за ученике основних и средњих школа организоване спортске активности током зимског распуста у сарадњи са Комисијом за спорт Градске општине Обреновац.

– Деца ће у преподневним часовима моћи да се баве спортским активностима, које укључују различите спортове, у зависности од жеља и афинитета деце – рекао је Николић.

Програм ће се одвијати од 3. до 15. јануара, а заинтересовани ђаци могу се пријавити после Нове године у Спортско-културни центар.

Са ученицима ће радити спортски радници који имају искуства у раду са децом, а биће ангажовани и наставници физичког васпитања који су у основним школама укључени у рад са децом млађег школског узраста.

Комисија за спорт општине Обреновац пружила је подршку овој акцији.

– Сва деца која буду желела да се баве спортом за време зимског распуста имаће ту прилику од 8.00 ујутру од 3. до 15. јануара. Идеја је да направимо једну спортску радионицу где ће деца научити нешто ново о спорту, рекреирати се и квалитетно проводити слободно време током зимског распуста – рекао је Иван Јегоровић, председник Комисије за спорт.

{youtube}8wsLqXCchbA{/youtube}