Данас је у згради Градске општине Обреновац одржана јавна расправа о предлогу буџета за 2013. годину. Позиву општине Обреновац одазвао се само један грађанин, иако је пристигло више стотина попуњених анкета. Грађани су имали прилику да у претходних месец дана попуне упитнике у својим месним заједницама, у холу општине и на сајту општине Обреновац.

Према речима председника Скупштине општине Обреновац Жељка Јоветића у пристиглим предлозима је највише оних за унапређење водоводне мреже, као и наставак радова на путној инфраструктури.

– Грађани су најактивнији били преко захтева у својим месним заједницама, као и преко интернета, али ево данас је изостала та иницијатива грађанства у предлозима за креирање буџета. Дошао је један наш суграђанин који је изнео пар одличних предлога. Издвојио бих његову жељу да се мало више позабавимо атарским путевима и ја сматрам да је то за наше суграђане јако битно.  Хтео бих да нагласим да ће у следећој буџетској години акценат бити стављен на бригу о младима, спорт и пољопривреду. Конкретно, за 2013. годину планирали смо 50 милиона динара за пољопривреду, што је три пута више него до сада – казао је Јоветић.


Брошура у којој су представљени планови за наредну, као и шта је од пројеката урађено у овој години, биће послата на адресе Обреновчана. 

{youtube}FJqJPW227mk{/youtube}