Фонд за помоћ оболелима од ретких и тешких болести “Иван Батинић” и Градска општина Обреновац помогли су да Марко Илић из Обреновца, који пати од једног облика церебралне парализе, оде поново на третман матичним ћелијама. Породицу Илић и малог Марка данас су обишли председник општине Обреновац Мирослав Чучковић и члан Већа др Ненад Бјелица.

Председник општине Обреновац Мирослава Чучковић је казао да је уочљив помак у његовом здрављу у односу на стање пре прошлог третмана.

– Централна идеја формирања фонда је да недостатак новца не буде препрека родитељима да одведу болесну децу на заказане операције или медицинске интервенције. Ја морам да се захвалим др Бјелици и његовом тиму који су у најкраћем року одреаговали на молбу породице Илић – казао је Чучковић.

Др Ненад Бјелица је изјавио да је ово први конкретан случај да фонд “Иван Батинић” некоме додељује средства по неком захтеву. 

– Можда по први пут имамо један заједнички осећај, а то је да смо урадили све што је до нас. Оно што преостаје да се уради је до лекара који раде интервенцију и ја немам сумње да ће то бити како треба- рекао је др Бјелица.

Мајка малог Марка Драгана Милић Илић се захвалила фонду “Иван Батинић”. 

– Желела бих да се захвалим фонду “Иван Батинић” што нам је помогао да Марко опет оде на третман. И не могу да се отмем утиску да коначно нисмо сами . Сада родитељи и људи који су у сличном проблему као и ми имају на кога да се ослоне – рекла је Драгана Милић Илић.

{youtube}Y_82-WubE0E{/youtube}