Јавно комунално предузеће ”Водовод и канализација” почело је са радом у новоизграђеној згради. Нови простор је услован и као такав олакшаће рад служби овог предузећа. Изградња новог објекта започета је 2020. године, радови су извођени у етапама, а у новом објекту биће смештене рачуноводствене службе и менаџмент. Данас је нови објекат Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” посетио председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Од 2007. године, када је Јавно комунално предузеће подељено на три предузећа различитог оквира делатности, Јавно комунално предузеће  ”Водовод и канализација” у том периоду почело је са радом у простору који није задовољавао неопходне услове за рад.

– Објекти у којима је било смештено Јавно комунално предузеће ”Водовод и канализација” били су неусловни за рад, посебно у периоду повећаног обима посла услед активности на ширењу мреже на територији општине. С тим у вези, донета је одлука да се изгради још једна зграда где ће бити смештене канцеларије – навео је директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација”  Бранко Матић.

Нова зграда налази се у непосредној близини просторија у којима су радиле службе Јавног комуналног предузећа ”Вододвод и канализација”.