На градском тргу у Обреновцу отворена је изложба фотографија и новинских чланака поводом обележавања тридесет година рада ЈП Спортско-културни центар “Обреновац”. Изложба је организована на постаментима на отвореном и ово је прва изложба оваквог типа у Обреновцу.

Изложбу је отворио Новица Филиповац, члан општинског Већа и председник Комисије за културу Градске општине Обреновац. По његовим речима општина је у потпуности подржала ову, за Обреновац јединствену изложбу.

– На овој изложбии наши суграђани могу видети како је Дом културе растао, развијао се и како је ова кућа утицала и на културу и спорт у Обреновцу. Идеју за постаменте дали су запослени задужени за културу у СКЦ “Обреновац” и драго ми је да је њихова идеја заживела, јер ово је одличан начин да се широј публици приближе културни садржаји – рекао је Филиповац.

Ненад Аћимовић, млади дизајнер, осмислио је концепт изложбе као својеврсну форму “породичног блага” која приказује развој културе и спорта у протеклих тридесет година у Обреновцу. 

Изложба ће на градском тргу трајати до 8. децембра.

{youtube}gu7KZB_lYOY{/youtube}