Данас је у општини Обреновац одржана конференција за медије поводом учесталог негативног помињања руководства општине Обреновац у вези стечајног поступка АД “Посавина”. Конференцији су присуствовали заменик председника ГО Обреновац Драгослав Мршевић , помоћник председника ГО Обреновац Драган Блажић и општински јавни правобранилац Саша Сремчевић.

Према речима Драгослава Мршевића општина Обреновац више неће немо посматрати негативне последице лоших приватизација након 2000. године, а нарочито приватизација великих предузећа са територије општине Обреновац.

– Ми смо се писменим путем у вези ових спорних приватизација обратили и Министарсву финансија и привреде, као и самом председнику Владе и министру полиције Ивици Дачићу. Тражили смо да се те приватизације уврсте у приоритет решавања. Председник општине Обреновац је послао писмо стечајном управнику о намерама куповине једног великог објекта у власништву АД “Посавина”. Идеја је била да се све службе и јавна предузећа која сада немају свој простор сместе у тај објекат и да се направи такозвана “брза управа”, где би грађани све папире и све што им је потребно потраживали на једном месту и самим тим им омогућили лакше добијање истих. Понуђена је у том моменту реална цена и ми на то писмо нисмо чак ни добили одговор, да би после пар месеци имовина АД “Посавина” била оглашена на продају и то за шестоструко мањи износ него што је тржишна вредност у овом тренутку – рекао је Мршевић.

Јавни правобранилац Саша Сремчевић је на данашњој конференцији обавестио јавност да је општина Обреновац повратила један локал који се налази на листи непокретности коју продаје АД “Посавина” у стечају. Ради се о локалу у Баричу на адреси Баричка река број 1, површине 104 квадратна метра.

– Од 29. октобра тај локал се поново налази у фонду ЈП “Пословни простор”. Наравно, Јавно правобранилаштво се на овом није зауставило, обавестили смо све релевантне институције, између осталих и државног јавног правобраниоца. Ми смо поднели захтев за изузимање свих спорних обејката чији је титулар, тј. власник,  Градска општина Обреновац и трудићемо се свим законским средствима да сачувамо имовину Обреновчана – казао је Сремчевић.

Поводом писања појединих медија у којима се озбиљно оптужује председник општине Обреновац Мирослав Чучковић да је дао непристојну понуду стечајном управнику АД “Посавина” реаговао је Драган Блажић, помоћник председника ГО Обреновац.

– Непримерено је да један државни службеник са руководством општине Обреновац комуницира преко локалних медија, уместо да се у директној комуникацији пронађе најбоље решење за све грађане Обреновца и мале акционаре АД “Посавина”. Стечајни управник је у том обраћању озбиљно оптужио председника општине Обреновац Мирослава Чучковића и мораће да поднесе доказе за те тврдње. Ми нећемо одустати од враћања имовине свих грађана Обреновца у посед наше општине и борићемо се свим законским средствима. Такође на све начине ћемо покушати да заштитимо мале акционаре. Ја не знам за чије интересе господин Зечевић ради, нити је на нама да то решавамо, ја могу да кажем да ми као Градска општина радимо искључиво у интересу свих грађана Обреновца и да ниједног тренутка нећемо одустати од тога – рекао је Блажић. 

{youtube}qoooikgOCAc{/youtube}