Данас је у Градској општини Обреновац одржана конференција за новинаре поводом објављеног огласа за продају предузећа у стечају АД “Посавина”. Конференцију су одржали председник ГО Обреновац Мирослав Чучковић, заменик председника Драгослав Мршевић и председник Скупштине Жељко Јоветић, уз присуство представника малих акционара АД “Посавина” Руже Марчете.

Градска општина Обреновац је покренула иницијативу за поништењем огласа које је предузеће у стечају АД “Посавина” објавило. Спорно је око четрдесетак објеката површине преко 5000 квадратних метара за које се претпоставља да нису укњижени на АД “Посавина”. Градска општина Обреновац жели да се утврди стање и да се реши питање малих акционара.

– Стечајни управник предузећа АД “Посавина” је био на разговору са представницима општине Обреновац и са мном лично током лета. Тада смо исказали намеру да се врло јасно и транспарентно укључимо у процес отуђења имовине АД “Посавина”. Да не би све остало на причи, стечајном управнику Ђорђу Зечевићу смо послали допис који сам ја лично потписао, где смо ставили до знања да желимо да учествујемо у том процесу. Од тог дана па до данас покушавамо да договоримо састанак са управником, да би јуче стигла објава продаје имовине АД “Посавина” у стечају. Како је неко имовину која је процењена на око 6,5 милиона евра данас понудио за нешто мало преко милион евра? Први кораци који су овим поводом предузети су састанак у Министарству финансија и привреде, затим покретање иницијативе за ревизију стечајног управника, као и састанак са председником Владе. По мом сазнању исти стечајни управник води стечаје у још седамнаест фирми. Само од закупа пословног простора у робној кући месечно се заради око два милиона динара. Поставља се питање зашто нису исплаћени мали акционари и решени њихови проблеми? – изјавио је Мирослав Чучковић на данашњој конференцији.

Представници општине Обреновац су нагласили да желе да се све спорне приватизације на територији општине Обреновац испитају и да се у случају АД “Посавина” утврди право стање и да је оно што је општинско, тј. свих грађана Обреновца, тако и остане. Такође су изразили спремност да не одустану од покренуте иницијативе и да се спорни оглас повуче, а имовина припадне Градској општини Обреновац.

{youtube}7X8irzS24xA{/youtube}