Центар за грађанско деловање постао је прва организација у Обреновцу која је акредитована за примену и унапређење квалитета стандарда омладинског рада.

Еколошко-горански центар у Сремским Карловцима је 6. и 7. октобра угостио учеснике евалуативног састанка који је вредновао примену и тестирао механизаме за осигурање квалитета омладинског рада, који се по први пут спроводи у Србији. Састанак је организовала Национална асоцијација практичара омладинског рада – НАПОР у оквиру пројекта „Да ли механизми држе воду и када мајстори оду”, који финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.

Евалуативни састанак окупио је 34 учесника, представника прве генерације акредитора програма омладинског рада и акредитованих организација. Учесници овог националног састанка дали су препоруке за унапређење механизама, чијом се применом подиже целокупан квалитет програма и услуга за младе.

– ЦеГраД је организација која озбиљно схвата и приступа феномену рада са младима у Обреновцу и жели да га унапређује. За сада је једина чланица асоцијације НАПОР из редова Обреновачких организација за младе. За акредитацију смо се пријавили јер се кроз тај процес утврђује тренутни степен нашег развоја у погледу примене стандарда омладинског рада и добија препорука за унапређење квалитета рада са младима у будућности. Препоручујемо свим обреновачким организацијама које желе да раде са младима учлањење у асоцијацију НАПОР, јер је то сигуран пут вредновања и унапређивања квалитета свог рада, а самим тим и побољшања положаја младих у нашем граду и шире – изјавио је Ђорђе Шкорић, извршни директор ЦеГраД-а.